29 Temmuz 2010 Perşembe

Bina Dış Cephe Kaplama

Bina cephe kaplamaları son yıllarda giderek artan oranda dekoratif amaçla kullanılmaktadır. İyi yapılmış uygulamalar binalara önemli şekilde değer kazandırmaktadır.

Yapı prestij aksesuarları süsleme amacıyla bina dış cephesinde uygulanırken, poliüretan malzeme kullanılması aynı zamanda yüksek izolasyon özellikleri nedeniyle, fonksiyonel açıdan da katkı sağlamaktadır.



izohome cephe kaplama ürünleri mimari projelerde standart ürünlerden farklı olarak talepler doğrultusunda özel üretimler de yapmaya olanak tanımaktadır.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için http://www.izohome.com.tr/ adresini ziyaret edebilir ya da 0.216.3784306 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz 2010 Perşembe

Kaliteli Söve Nasıl Olur?

Kaliteli Söve Nasıl Olur?

•Sövekalıplarının güneş ışınlarına ve doğal etmosfer şartlarına dayanıklılık oranı yüksek olmalıdır.
•Söveler antibakteriyel özellikli mineral sıva ve yüksek oranda yapışma özelliğine sahiptir.
•Söve kullanımı %50 ile %60 oranında ısı tasarufu sağlamaktadır.
•Söve kullanımı aynı zamanda rutubet ve küflenmeyi de engellemektedir.
•Söveler elastik yapısıya sahip olmasından dolayı dairesel yüzeyli ceplerde de herhangi bir estetik bozukluğuna sebebiyet vermeden montaj yapılabilir.
•Söveler çürümez,koku yapmaz ve bakteri barındırmaz.
•Söveler rüzgarda ses oluşturarak rahatsızlığa sebebiyet vermez.
•Söve ürünleri birçok kez boyanabilmektedir.
•Söve ürünleri aynı zamanda beton,ahşap ve kompozit zeminler üzerinde rahatlıkla uygulanabilir.
•Söve malzemelerinin ömrü; yapı ömrü ile eşdeğerdir.
•Söve ürünleri alternatif ürünlere göre ekonomiktir.
•Söveler insan sağlığına karşı herhangi bir tehtit oluşturmaz.


Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için www.izohome.com.tr adresini ziyaret edebilir ya da 0.216.3784306 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Sövenin Önemi

Sövenin Önemi

Yapılarda söve uygulaması neredeyse inşaat sektörü kadar eskiye dayanmaktadır. Söve, özellikle eski taş binalarda pencere ve kapı boşluğunun sağlam durabilmesi adına blok taşlardan yapılırdı. İnşaat teknolojisi ilerledikçe, yapıdaki bu tür uygulamalar kullanılmamaya başlandı.

Fakat önemli bölümleri her zaman ön plana çıkarmayı seven insanoğlu, yapı elemanı olan kapı ve pencereyi güzelleştirme sevdasından hiç bir zaman vazgeçmemiştir. Kapı ve pencere kenarlarını, o günün şartlarına uygun, bulabildiği ve işleyebildiği malzemelerle süslemiştir.

Günümüzde de söve uygulaması, bina estetiği açısından önemli bir yere sahiptir. Özelikle de son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Çok değişik malzemelerden yapılmış hazır sövelerin piyasada bulunması ve montaj kolaylığı ise tercih sebeplerindendir.

Söve Nedir? Söve Tanımı

Söve Nedir ?

Pencere, kapı kenarlarına ve pencere, kapı üstüne yapılan aynı zamanda kapı ve pencere boşluğunu yağmur ve rüzgârdan koruyan, bundan da öte yapıya güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılan süsleme elemanlarına söve denir.

Kenar boşluklara yapılan söveler aynı motifte üst kenarda da kullanılabildiği gibi, kenarlar aynı, üst farklı bir desende de yapılabilir.



Söveler, kapı ve pencereleri yağmur sularından korumak ve binanın dış cephesinde estetik görünüş vermek üzere kapı ve pencerelerin yan kenarları ile üst kenarlarına uygulanan yüzeyden dışa doğru çıkıntılı, değişik malzemelerden yapılabilen, estetik görünümlü yapı elemanlarıdır.

Söve; kapı ve pencerelerin bina dış yüzeyine bakan kısımlarına uygulanabileceği gibi
istenildiği taktirde estetik ve zengin görünüm açısından iç mekânlarda da uygulanabilir. Söve dış
cephede kullanılıyorsa iklim şartlarına dayanıklı her malzemeden yapılabilir.

Daha fazla bilgi almak için www.izohome.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.